1. Hem
  2. Pass & ID
  3. Jag har inte svenskt BankID, hur gör jag?

Jag har inte svenskt BankID, hur gör jag?

Som ett led i produktionskedjan av det nya ID06-kortet måste kortinnehavaren styrka sin identitet. Detta sker idag genom användning av BankID. I de fall kortanvändaren inte har ett BankID måste identiteten styrkas genom skanning av pass eller nationellt ID-kort.

Skanna ditt pass eller nationella ID hos oss på Areff systems AB.
Kostnad för manuell identifiering på 350: – sek ex moms som betalas i samband med skanningen. Betalning sker endast med kortbetalning.
Besöksadress:

Areff Systems AB
Metallgatan 1
372 38 Ronneby
Sweden

Öppettider:  08:00 – 16:30.

Klicka här för att se närmaste skanningspartner.

Areff erbjuder enbart drop-in. Flera skanningspartner erbjuder endast tidsbokning. Vänligen ta kontakta med din närmsta skanningspartner för vad som gäller!

Manuell Identifiering steg för steg

• Kortbeställaren på företaget lägger först en beställning på kortinnehavaren. Därefter besöker kortinnehavaren Areff eller närmsta skanningspartner med sitt pass eller nationella ID.
  • Efter att en skanning och beställningen kontrollerats skickas sedan ett mejl till kortinnehavaren som uppmanas till att skapa sig ett konto.
  • Kontot skapas och kortinnehavaren får logga in sig genom knappen ”Manuell ID Verifiering”
  • Därefter skickas en engångskod via SMS till kortinnevarens mobilnummer och kortinnevaren får fylla i engångskoden i kolumnen ”Logga in med SMS säkerhetskod”
  • Nu är kortinnehavaren inloggad och kortbeställningen visas på enheten som man använder.

Kontrollera att angivna uppgifter stämmer och fyll sedan i bostadsadressen under kolumnen ”kontaktinformation”. Klicka sedan på knappen ”Acceptera”. Nu är kortet redo för att produceras och du kan logga ut.Stämmer inte informationen med dina uppgifter kan du ”avvisa” beställningen och kortbeställaren får lägga en ny beställning med rätt uppgifter.

Följande nationaliteters pass eller nationella ID är godkända av ID06 AB:

• Estland
  • Lettland
  • Litauen
  • Polen