1. Hem
  2. Registrering
  3. Utländska medborgare anställda i svenskt företag – vad gäller?

Utländska medborgare anställda i svenskt företag – vad gäller?

• Individer från ett EU/EES land utan ett samordningsnummer anställda av ett svenskt företag får ID06-kort utfärdat till sig för max 6 månader*
  • Individer från ett EU/EES land med ett samordningsnummer anställd av ett svenskt företag får ID06-kort utfärdat med giltighetstid upp till 5 år.
  • Individer från ett tredjeland med svenskt arbets- och uppehållstillstånd och samordningsnummer anställda i svenskt företag får ID06-kort utfärdat med samma giltighetstid som det svenska arbets- och uppehållstillståndet.

*Nytt ID06-kort får inte efter den 6 månaders perioden beställas till personen av svenskt företag utan att ett person- eller samordningsnummer finns – Det gäller även om personen tar ny anställning i ett annat svenskt företag.