1. Hem
  2. Pass & ID
  3. Vilka utländska företag går inte att registrera?
  1. Hem
  2. Registrering
  3. Vilka utländska företag går inte att registrera?

Vilka utländska företag går inte att registrera?

En del länder saknar för närvarande personnummer i sina ID-handlingar. För företag och individer från dessa länder gäller fortsatt det gamla kortet och de kommer att kunna beställa det gamla kortet även efter 1 april. ID06-kort kopplade till dessa länder kommer inte heller att stängas av den 21 januari 2020 utan korten fortsätter fungera fram till dess att det finns tekniskt stöd i det nya ID06-systemet.

Detta innebär att företag och individer från nedanstående länder dessvärre får vänta med att kunna beställa nya ID06-kort till senare delen av 2019.

Länder där ID handling med personnummer saknas idag
Belgien, Cypern, England, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Liechtenstein, Luxemburg, Nederländerna, Rumänien, Schweiz, Spanien, Tyskland, Ungern, Österrike samt länder utanför EU/ESS området.